ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Έκτακτο παράρτημαααα...!

Αγαπητά συντρόφια,
Προσκαλώ έκτακτο συμβούλιο με θέμα :


"Η εξουσιαστική, ταπεινωτική και χλευαστική συμπεριφορά των εργοδοτών στις εγκύους γυναίκες και η καταπολέμηση της"


Τρανταχτά παραδείγματα της κατάπτυστης συμπεριφοράς:


1. Φωνάζει την έγκυο στο γραφείο του. Της δείχνει ένα βίντεο με εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη όπου δύστυχες εργάτριες, όρθιες 8 ώρες μπορεί και παραπάνω, δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς διάλειμμα για ένα πιάτο ρύζι.
Συνοδεύει το βίντεο με την φοβερή ατάκα "Εσύ να τα βλέπεις αυτά που κάθεσαι όλη μέρα... και παίρνεις και τη μισθάρα σου"
2. "Τώρα που είσαι έγκυος εξακολουθείς να πηγαίνεις σε πορείες με το σινάφι σου;"


3. "Για πήγαινε για καφέ στα Εξάρχεια τώρα αν μπορείς! Επιτέλους, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της με τους μετανάστες και τα τσογλάνια τους φίλους σου"


Και άλλα πολλά...


Δεν έχει υπόψιν του όμως οτι ο Τρότσκι ζει και θα κάνει σύμπραξη με τον Πατερούλη όπου αποδέχτηκε τα λάθη του παρελθόντος και είπε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στους παλιούς ανταγωνιστές του!


Αν καταφέρουμε να πείσουμε και τον Βλαντιμίρ (που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τα καψώνια του Ιωσήφ από τον στρατό) να συμμετέχει στην κολεκτίβα, θα κάνουμε γερή επιστροφή και το αίμα (ναι, το αίμα) θα ξαναβαφτεί κόκκινο. Γιατί τόσο καιρό από τις βαλεριάνες που πίνουμε κάθε βράδυ για να απαλλαχτούμε από τα νεύρα που μας δημιουργούν όλη την ημέρα, το αίμα έχει γίνει πράσινο!


Το συνέδριο θα παρέχει πλούσιο μπουφέ, άφθονη βότκα (μη ζητήσει κανείς χυμό πορτοκάλι ή σκρου ντράιβερ.. θα ξεφτιλιστούμε), καθώς και επαναστατική μουσική που θα μας ξεσηκώσει για ένα ξέφρενο γλέντι να θυμηθούμε τα παλιά!


Η αυτοδιορισμένη Γενική Γραμματέας

υ.γ. ας με συγχωρέσετε για την κατάχρηση της φιλοξενείας σας αρχηγέ, αλλά αν δεν τα έλεγα θα έσκαγα.. και στο δικό μου βλογ είναι απαγορευτικά αυτά τα λόγια γιατί μπορεί και να μ' έχουν πάρει πρέφα!

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ


Και στο βάθος κήπος γεμάτος μανιτάρια. Το Βλαδιβοστόκ συμπαρίσταται ολόψυχα στη Γ.Γ του κόμματος μας που δοκιμάζεται σκληρά κάτω απο απάνθρωπες συνθήκες εργασιακής προσφυγιάς. Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα.

Κανένα έλεος στα αφεντικά που χρησιμοποιούν συστηματικά απαράδεκτες μέθοδες για τον εκβιασμό των εργαζομένων, το Βλαδιβοστόκ θα είναι αμείλικτο μαζί τους.
Μας νόμιζαν ξοφλημένους οι αστοί, ΕΜΕΙΣ όμως είμαστε εδώ....
Με χίλια ονόματα μια χάρη, ακρίτας είτε αρματωλός, αντάρτης, κλέφτης,μανιτάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός.
Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν

Οχι, δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια.
Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τις
Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν πέθανε.
Είναι παρών ο Στάλιν στο παγκόσμιο πόστο του.
Ο Στάλιν ανεβάζει στις επάλξεις των πέντε ηπείρων τις σημαίες της ειρήνης.
Ο Στάλιν ετοιμάζει με το σκόρπιο αλεύρι του κόσμου
Ενα ολοστρόγγυλο καρβέλι υγείας.
Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τις.
Οσο κι αν μονόφθαλμα κανόνια στρέφουν το μαύρο ρύγχος τους ίσα κατά την υψικάμινο των ελπίδων μας ο Στάλιν αγρυπνεί στο παγκόσμιο πόστο του.
Σώπα γιαγιά και σκούπισε με το τσεμπέρι σου τα μάτια σου.
Οταν σβύνει η φωτιά σου κάτω από το τσουκάλι σου
Είναι ο Στάλιν που σκύβει και φυσάει τη φωτιά σου ν' ανάψει.
Οταν λείπει από το τραπέζι μας το ψωμί κι από το στρώμα μας τ' όνειρο κι απ' το δώμα μας το λυχνάρι είναι ο Στάλιν που ανάβει τα μεγάλα ηλεκτρικά στον ορίζοντα κι ακούμε κάτω από τα τούνελ της νύχτας τη βοή των τραίνων που μεταφέρουν λάδι και ψωμί και κάρβουνο στους πεινασμένους.
Γιατί ο Στάλιν είναι ο πρωτογιός των προλετάριων κι ο Στάλιν είναι ο πατέρας τους
Για τούτο κι ο πιο μαύρος τοίχος της πιο μαύρης νύχτας
Είναι γιομάτος απ' τους σωλήνες του φωτός.
Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες
Οι αιώνες σκαρφαλώνουν στην κορυφή της ψυχής του ν' ανασάνουν μην πείτε πως ο ήλιος ορφάνεψε. Κοιτάχτε
Κάθε ήλιος και σελίδα - μέρα με την ημέρα - με τους ήλιους των 74 χρόνων του έφτιαξε ένα χοντρό βιβλίο από ατσάλι και τ' ακούμπησε στα γόνατα του κόσμου

Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν
Το έργο του: Λευτεριά
Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες κι ακούστε
Πάνου από την κόκκινη πλατεία στην εξέδρα του ήλιου
ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν μιλάει: "Υπερασπείστε, Λαοί, την Ειρήνη".

Γιάννης Ρίτσος
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Βλαδιβοστόκοι και Βλαδιβοστόκισσες..

...κάτω από στενό επαγγελματικό κλοιό και ρισκάροντας την υπέροχη αυτή δουλειά που με συντηρεί οικονομικά τόσα χρόνια, παίρνω το ρίσκο να σας καλωσορίσω στο βλογ αυτό, με σήμα τον Πατερούλη, στα κρυφά από το κομπιούτερ του Λογιστή!


Βλέπετε σε εμάς τους προοδευτικούς αριστερούς, δεν εμπιστεύονται τα αφεντικά τις νέες τεχνολογίες. Φοβούνται για μια εν δυνάμει επανάσταση! Και εδώ που τα λέμε δεν τους αδικώ... εδώ ξεσηκωθήκαμε τότες, τώρα θα κωλώσουμε;
Αφήστε τα σχόλια σας, πείτε τα αιτήματα σας και τις ιδέες σας (με το μαλακό όμως δεν είναι και δικό σας το κόμμα... έχει και αρχηγό. Είπαμε είμαστε αριστεροί αλλά μην τα ισοπεδώσουμε όλα) για την επανίδρυση αυτού του νέου κόμματος, που κάποτε έκανε τη Ρωσία και τους Ρώσους υπερήφανους!
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην Αλέκα, καθώς και στον αγαπητό μυστικοπαθή ατζέντη που ανέλαβε το στήσιμο του κόμματος αλλά και το μάρκετινγκ για την προώθηση του!
Θα τον γυρίσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι!
Ευχαριστώ!

Η (αυτοδιορισμένη) γραμματέας του κόμματος

manetarius